Ahad, 22 Februari 2015





Murtabak bersalut maggie

Assalammualaikum. Pada kali ini saya ingin berkongsi sedikit resepi yang sedap dan mudah tanpa memerlukan bahan yang banyak. Hanya memerlukan maggi dan telur sahaja. Resepi saya pada kali ini adalah murtabak bersalut maggi.
Penyediaan begitu mudah. Boleh di makan bersama sos ketika panas-panas. Saya sertakan resepi ini di bawah. Selamat mencuba.

Bahan-bahannya:

2 bungkus maggi kari
3 biji telur
Sedikit minyak

Cara penyediaan:
  1. Celur maggi dalam air yang mendidih. Jangan sampai kembang. Kemudian, toskan maggi dan letak tepi.
  2. Pukul telur sehingga kembang. Masukkan perencah kari ke semua 2 bungkus maggi. Kacau seketika.
  3. Masukkan maggi yang telah dicelur tadi ke dalam campuran telur dan gaul rata.
  4. Panaskan sedikit minyak masak dalam non-stick pan. Tuang campuran maggi tadi dalam pan. Tekan sedikit bagi maggi itu padat.
  5. Bila maggi sudah garing, terbalikkan maggi itu.
  6. Bila kedua-dua  belah agak garing dan tidak bercerai maggi itu, boleh angkat. Siap untuk di hidangkan.

          


SELAMAT MENCUBA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan